fbpx

Servicii Sociale Primare

Dezvoltăm programe de prevenire a separării copiilor de familiile lor, în parteneriat cu actorii sociali din fiecare comunitate în care lucrăm. Prin cursuri de educație parentală, consiliere și suport material, prin activități educative vrem să responsabilizăm părinții și să-i ajutăm să depășească starea de vulnerabilitate.

În ce privește copiii, vrem să le arătăm o alternativă și să înceapă să își dorească o altfel de viață. Totul începe cu încurajarea mersului la școală și asigurarea unui set de rechizite noi, hainuțe noi și acces la excursii și activități de timp liber.

Urmărim să le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare, să le formăm deprinderile necesare pentru un stil de viață sănătos, să-i susținem pentru o dezvoltare armonioasă.

Părinții sunt sprijiniți în dobândirea documentelor de identitate pentru ei și copii, accesarea servicilor de sănătate și integrare pe piața muncii. Sunt ajutați să își definească interesele, abilitățile, să se școlarizeze, astfel încât să poată dobândi o calificare pentru a-și putea întreține familia.

Parcurgem împreună cu familiile pași care îi ajută să iasă din starea de vulnerabilitate, pe perioade de luni și chiar ani.

Anual, susținem peste 700 de copii să rămână alături de părinții lor și să aibă o educație potrivită.