fbpx

START-UP NATION 2024 | Cursuri Obligatorii Pentru Participanti

În cadrul programului de finanțare Start-Up Nation 2024, antreprenorii vor trece prin două etape esențiale. Primul pas constă în participarea la cursuri de formare antreprenorială, obligatorii pentru toți participanții, indiferent de experiența lor academică în economie, a explicat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea. În a doua etapă, solicitanții vor depune proiectele pentru a obține finanțare nerambursabilă pentru afacerea lor.

Obligativitatea cursurilor de formare antreprenorială este impusă de Comisia Europeană. Indiferent de studiile superioare în domeniu, toți participanții trebuie să finalizeze aceste cursuri. Chiar și cei care au urmat deja astfel de cursuri trebuie să participe din nou, conform regulilor finanțării europene. Programul Start-Up Nation 2024 introduce o noutate față de edițiile anterioare, concentrându-se în special pe persoanele fizice care se vor înscrie mai întâi la cursurile de formare antreprenorială, urmate de depunerea planurilor de afaceri în etapa a doua. Programul face parte din schema de finanțare Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, având o alocare de 400 de milioane de euro.

Sfaturi pentru solicitanți:

1. Planificare temeinică: Începeți pregătirile pentru Start-Up Nation 2024 din timp. Stabiliți o planificare clară a pașilor, de la înscrierea la cursuri până la elaborarea planului de afaceri. O planificare detaliată vă ajută să gestionați mai eficient timpul și resursele.

2. Evitați aglomerația de la final: Pregătiți-vă în avans pentru a evita aglomerația și presiunea de la sfârșit. Aceasta vă va permite să vă informați mai bine, să învățați și să vă perfecționați abilitățile antreprenoriale, luând decizii mai bine fundamentate.

3. Consultanță de încredere: Găsiți un consultant sau mentor de încredere în antreprenoriat. Un consultant experimentat vă poate oferi ghidare și sfaturi valoroase pe parcursul întregului proces. Asigurați-vă că alesul are expertiză în domeniul specific al afacerii voastre. Un bun consultant nu doar că ajută la elaborarea dosarului pentru programul Start-Up Nation 2024, dar poate acționa și ca mentor. Un mentor oferă îndrumare și sfaturi strategice pe tot parcursul procesului de pregătire și lansare a afacerii, contribuind la luarea deciziilor informate și identificarea oportunităților de creștere și inovare.

Ai nevoie de sprijin în cadrul Programului Start-Up Nation 2024?

Dacă alegi să inițiezi o afacere prin programul Start-Up Nation și ai nevoie de ajutor, consultanții noștri te pot sprijini în toate aspectele esențiale.

Află mai multe despre pachetul complet de servicii sau completează formularul de contact pentru asistență gratuită din partea unui consultant.