fbpx

Regio Sud-Vest: Apelul pentru investiții în educație, deschis până pe 27 ianuarie 2024

Prin Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, peste 50 de milioane de euro din fonduri europene sunt alocate pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale în învățământul primar și secundar. Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv prin platforma electronică MySMIS2021/SMIS2021+ până la data de 27 ianuarie 2024, ora 12:00.

Apelul, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia în calitate de Autoritate de Management, este competitiv și include activități eligibile precum construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru școlile primare și secundare.

Categoriile de solicitanți eligibili sunt:

a) Unități administrativ-teritoriale din mediul urban și rural; b) Instituții ale administrației publice locale, subordonate sau coordonate de autoritățile locale, din mediul urban și rural, care funcționează independent de aparatul Primăriei sau Consiliului Județean și au bugetul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) sau Hotărârea Consiliului Județean (HCJ); c) Asociații între unitățile administrativ-teritoriale menționate la punctul a) și instituțiile administrației publice locale menționate la punctul b).

Fondurile disponibile pentru acest apel se ridică la 51.331.066 de euro, cu un procent maxim de 98% din cheltuielile eligibile acoperite prin ajutor financiar nerambursabil.