fbpx

Programul START-UP NATION 2024 | Lansat oficial

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a făcut public astăzi, pe 23 aprilie 2024, un proiect crucial pentru dezvoltarea economică a României: Programul pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii, cunoscut sub numele de START-UP NATION 2024. Această inițiativă este finanțată din surse externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 și marchează o schimbare semnificativă în comparație cu edițiile precedente.

Programul se va axa pe două piloni esențiali, ambele menite să cultive și să sprijine spiritul antreprenorial al populației:

Pilonul 1 – Start-Up Nation 2024

Pilonul I se concentrează pe activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, având un buget total de 295.750.000,00 euro. Acesta vizează în special tinerii cu vârsta între 18 și 30 de ani, inclusiv cei care s-au întors în țară din străinătate. Componenta acestui pilon include facilitarea accesului la cursuri de formare pentru dobândirea abilităților antreprenoriale pentru aproximativ 25.000 de persoane, urmată de finanțarea a 5.250 de start-up-uri noi. Sprijinul financiar acordat pentru fiecare afacere nouă poate ajunge până la 250.000 de lei, cu o contribuție proprie de 10%.

Pilonul 2 – Start-Up nation 2024

Pilonul II vizează sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului în rândul grupului țintă, având un buget total de 150.435.295,00 euro. Acesta se adresează tinerilor cu vârste între 30 și 35 de ani, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor (inclusiv cei de lungă durată), precum și persoanelor inactive și celor din grupurile dezavantajate pe piața muncii, cu domiciliul în regiunile mai puțin dezvoltate. Aici, accentul va fi pus pe facilitarea accesului la cursuri de formare pentru aproximativ 4.600 de persoane, urmată de finanțarea a 2.500 de întreprinderi nou înființate. Sprijinul financiar pentru fiecare afacere nouă poate ajunge la maxim 250.000 de lei, cu o contribuție proprie de 10%.

Acești doi piloni ai Programului START-UP NATION 2024 reprezintă un angajament ferm al guvernului în promovarea inovației și a antreprenoriatului, având potențialul de a revigora economia țării și de a oferi noi oportunități pentru tineri și pentru cei aflați în căutarea unei noi perspective în mediul profesional. Prin aceste inițiative, se urmărește consolidarea poziției României ca o „Start-Up Nation“ în adevăratul sens al cuvântului, un pol de inovație și creștere economică în Europa și dincolo de aceasta.

Ai nevoie de sprijin în cadrul Programului Start-Up Nation 2024 ?

Dacă vei decide să parcurgi acest proces de înființare a unei afaceri, cu finanțare prin programul Start-Up Nation și consideri că ai nevoie de ajutor consultanții echipei noastre te pot sprijini în toate aspectele cheie .

Află mai multe despre pachetul complet de servicii sau completează formularul de contact pentru asistență gratuită din partea unui consultant.

Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

0735 395 646

WhatsApp / Mobil / Telefon

contact@uniti.ro

Solicită consultanță gratuită pentru ideea ta de afaceri.

Str. Vasile Lascar 143

Servicii complete de Consultanță Fonduri Europene si contabilitate.