fbpx

Programul Femeia Antreprenor - 200.000 RON

Rulează videoul

Update: "Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) anunță o nouă ediție a programului Femeia Antreprenor, în consultare publică pentru procedura de implementare"

Suna un consultant

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Valoare Proiect:
200.000 RON

Contributie proprie:
intre 5-20%

Actionariat feminin min 50%

Pentru: SRL, SRL-D

Lansare: 30 Iulie 2024

Investitii mediul Urban si Rural

Obtine 200.000 lei pentru afacerea ta!

Descrierea finanțării & cheltuieli eligibile:

De mărțișor, #MEAT aduce vești bune despre „Femeia Antreprenor”! Mai exact, instituția pregătește o nouă ediție a programului care încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică. La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Pentru ca proiectul sa beneficieze de șanse reale de finanțare raportul de co-finanțare trebuie să fie de 20%.

Proiectul oferă finanțări nerambursabile, susținând diverse categorii de activități eligibile:

Echipamente tehnologice: granturile pot acoperi achiziția de echipamente tehnologice, inclusiv pentru locuri de joacă, săli de sport, fitness și sisteme de economisire a energiei.

Achiziționarea de spații de lucru și producție: se pot finanța spații fixe sau mobile destinate activităților antreprenoriale, fără cerințe locative pe durata implementării proiectului.

Mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție: granturile pot susține achiziția de mobilier și echipamente necesare desfășurării activității.

Dezvoltarea online: finanțarea poate susține crearea de site-uri web, magazine online și alte cheltuieli legate de promovarea online a afacerii.

Consultanță: se pot finanța serviciile de consultanță necesare pentru obținerea finanțării și implementarea proiectului.

Plăcuțe informative: se pot acoperi cheltuielile pentru două plăcuțe informative obligatorii, plasate în interior și exteriorul spațiului de implementare a proiectului.

Mijloace de transport: finanțarea poate acoperi diverse tipuri de vehicule, cu excepția celor specificate, inclusiv autoturisme și echipamente de transport specializate.

Cheltuieli operaționale: se pot acoperi cheltuielile salariale, utilitățile, serviciile de contabilitate și chiriile, în limitele stabilite.

Achiziționarea de mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și materiale;

Cursuri de dezvoltare antreprenorială: granturile pot fi folosite pentru participarea la cursuri și programe de instruire în domeniul antreprenoriatului.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) nedeductibilă: granturile pot acoperi TVA-ul pentru aplicanții neplătitori de TVA conform Codului Fiscal.

Cheltuieli financiare pentru credite:: granturile pot acoperi cheltuielile financiare asociate creditelor obținute pentru implementarea proiectului.

Ediția din acest an aduce și modificări semnificative în ceea ce privește criteriile de evaluare a cererilor de finanțare. Proiectele vor fi selectate în funcție de punctajul obținut conform unei grile stabilite în prealabil.

#MEAT estimează că în 2024 vor fi aproximativ 1.000 de beneficiare ale programului, cu un buget total aprobat de 200 de milioane de lei. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum. Lista codurilor CAEN nu a fost publicată, urmează să apară în perioada următoare.

Obtine 200.000 lei pentru afacerea ta!

Ce facem pentru tine:

Niciodata nu va conta varsta, atunci cand vrei sa iti indeplinesti visurile. UNITI Consulting este un partener de nadejde pentru tinerii cu viziune si perseverenta. Te ajutam sa iti pui la punct toate documentele si te vom indruma cu fiecare pas care trebuie realizat pentru obtinerea fondurilor.

Evaluare Eligibilitate Aplicant

Analizam eligibilitatea si conformitatea proiectului propus si cautam solutii pentru a avea sanse cât mai mari de reusita.

Stabilirea Nevoilor Aplicantului

Stabilim împreuna bugetul proiectului în functie de nevoile tale tinând cont de categoriile eligibile ale programului.

Intocmire Plan De Afaceri

Elaborare Cerere de finantare. Intocmirea documentatiei tehnice (Calcularea Previziunilor financiare, Calcularea bugetului, Completarea anexelor necesare depunerii proiectului)

Suport Pana La Aprobare

Urmarirea evolutiei procesului de analiza si evaluare a dosarului de finantare pana la emiterea documentului de raspuns de catre Finantator.

Implementare Proiect

Redactarea procedurilor de achizitii. Depunerea cererilor de rambursare sau plata dupa caz. Suport in vederea eventualelor clarificari primitede la Finantator.

Raportare Ulterioara

Redactam raportarile de monitorizare a proiectului pe o perioada de 3 ani, începând cu anul urmator acordarii alocatiei financiare nerambursabile.

De Euro in Finantari
0 M
Proiecte de succes
0 +
Societati Infiintate
0 +
Clineti Contabilitate
0 +

Obtine 200.000 lei pentru afacerea ta!

Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

0793 027 842

WhatsApp / Mobil / Telefon

contact@uniti.ro

Solicită consultanță gratuită pentru ideea ta de afaceri.

Str. Vasile Lascar 143

Servicii complete de Consultanță Fonduri Europene si contabilitate.