fbpx

Procedura de Implementare a Programului Femeia Antreprenor 2024

Astăzi, pe 1 martie 2024, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat în consultare publică Procedura de implementare pentru cea mai recentă ediție a programului Femeia Antreprenor. Acest program continuă să ofere granturi cu o valoare maximă de 200.000 lei pentru fiecare firmă mică și mijlocie (IMM) deținută în principal de femei antreprenoare. Suma acoperă până la 95% din cheltuielile eligibile ale proiectelor depuse în cadrul programului.

Fondurile pot fi utilizate pentru diverse tipuri de investiții, inclusiv achiziționarea de echipamente tehnologice avansate, activități care includ și active corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness, precum și pentru echipamentele care promovează economisirea energiei și folosirea surselor regenerabile. De asemenea, sunt permise investiții în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier, aparatură, dezvoltarea de site-uri web, campanii de promovare și inclusiv pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Ediția din 2024 aduce cu sine și actualizări ale criteriilor de evaluare a cererilor de finanțare, conform comunicatului oficial. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut conform unei grile stabilite în cadrul procedurii. Ministerul estimează că în acest an vor beneficia de program aproximativ 1.000 de antreprenoare, bugetul alocat fiind de 200 milioane de lei.

În perioada de consultare publică, care se va încheia marți, 12 martie 2024, părțile interesate au posibilitatea să transmită opiniile și propunerile lor de modificare pentru procedura de implementare și pentru grila de punctaj la adresa de e-mail dgafimm@imm.gov.ro. Aceste feedback-uri sunt esențiale pentru ajustarea și îmbunătățirea programului, asigurându-se astfel că acesta răspunde cât mai bine nevoilor și cerințelor antreprenoarelor din România.