fbpx

Oportunități de Finanțare pentru IMM-uri din București-Ilfov în 2024: 120 Milioane Euro Disponibili

Antreprenorii din sectorul IMM din regiunea București-Ilfov vor avea acces în 2024 la o finanțare substanțială de 120 milioane de euro. Aceste fonduri, menite să sprijine creșterea durabilă și inovația tehnologică, sunt parte integrantă a Programului Regional B-IF 2021-2027, recent actualizat cu un nou calendar estimativ.

Calendarul Finanțărilor: Când se Vor Deschide Apelurile?

Conform Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov, trei apeluri de proiecte majore sunt programate pentru lansare în 2024, fiecare vizând sectoare critice pentru dezvoltarea microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii:

  • Creșterea Durabilă și Modernizarea Tehnologică
    Cu un buget total de 75,2 milioane de euro, acest apel vizează îmbunătățirea competitivității microîntreprinderilor. Lansarea este programată pentru iulie 2024, după publicarea ghidului final în iunie.
  • Îmbunătățirea Intensității Digitale
    Dotat cu 10 milioane de euro, acest program încurajează adoptarea tehnologiilor digitale avansate. Apelul este preconizat să se deschidă în octombrie 2024.
  • Transformarea Digitală Avansată
    Alocând 35 de milioane de euro pentru digitalizarea avansată a IMM-urilor, acest apel este așteptat să se deschidă tot în octombrie, după publicarea ghidului în septembrie.

Provocări și Așteptări

Deși ghidurile preliminare pentru aceste apeluri nu au fost încă publicate pentru consultare publică și calendarul a suferit amânări repetate, interesul în rândul comunității de afaceri rămâne ridicat. Aceasta este o oportunitate esențială pentru IMM-urile locale de a accesa fonduri cruciale pentru extindere și inovație.

În ciuda faptului că regiunea București-Ilfov primește o cotă mai mică de finanțare directă de la UE din cauza statutului său de regiune mai dezvoltată, eforturile guvernamentale și europene sunt concentrate pe maximizarea potențialului de creștere și inovare în acest important hub economic.