fbpx

Modificari Femeia Antreprenor 2024

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pregătește o nouă ediție a programului dedicat Femeilor Antreprenor. Acesta încurajează femeile să își construiască propriile cariere în domeniul afacerilor, oferind finanțări nerambursabile din bugetul de stat. Programul Femeia Antreprenor 2024 oferă granturi de până la 200,000 lei pentru IMM-uri, susținând inițiativele antreprenoarelor în diverse sectoare economice.

MEAT a lansat o consultare publică pentru procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis, similară cu ediția precedentă. Finanțarea poate acoperi până la 95% din costurile eligibile ale proiectelor, inclusiv achiziționarea de echipamente tehnologice și active fixe, cum ar fi echipamentele pentru diverse utilizări, de la spații de joacă la fitness și economisirea energiei.

Ediția din 2024 aduce și actualizări semnificative, inclusiv modificări în criteriile de evaluare a cererilor de finanțare pentru a se alinia cu nevoile actuale ale antreprenoarelor. MEAT estimează că vor beneficia aproximativ 1,000 de femei antreprenoare în acest an, cu un buget aprobat de 200 milioane de lei.

În plus, obligația de a crea un loc de muncă a fost redusă de la două la unul singur, pentru a facilita accesul la finanțare. Criteriile finale de punctaj includ experiența antreprenoare a solicitantelor, cofinanțarea, obținerea de profit în exercițiile financiare recente, precum și investițiile în echipamente necesare afacerii.

Aceste ajustări sunt menite să sprijine creșterea și dezvoltarea afacerilor conduse de femei în România, eliminând obstacolele birocratice și promovând inovația și prosperitatea economică.