fbpx

Ghid Start-Up Nation 2024 | Așteptăm sau ne pregătim?

Pe măsure ce în spațiul public apar noi informații despre Programul Start-Up Nation 2024, crește și interesul antreprenorilor de a accesa acest program de finanțare. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, lucrează în acest moment la procedura noului program, astfel încât noul Ghid Start-Up Nation 2024 să poată fi publicat la finalul lunii mai a acestui an.

Așteptăm Ghid Start-Up Nation 2024 sau începem pregătirile atât cât se poate în acest moment?

Când apare mult așteptatul Ghid Start-Up Nation 2024? Aceasta este întrebarea care ne frământă pe toți, antreprenori, consultanți, lideri locali și persoane cu aspirații nobile despre viitorul economic prosper al României. Ei bine o dată exactă nu cunoaște nimeni, nici măcar cei ce elaborează acest ghid. Trebuie să ne păstrăm o gândire critică și să nu ne avântăm într-o mare necunoscută.

Totuși, tendința de a lăsa totul pe ultima sută de metri tot nu e cea mai ună, iar dorința de a fi pregătit pentru lansarea programului ar trebui să prevaleze în cazul în care antreprenorii știubine ce-și doresc și ce au de făcut. Nu vorbim acum de dosarul de finanțare. Până nu se publică un Ghid Start-Up Nation 2024, nu avem cum să știm cât de complex sau nu va fi acesta, așa că energia trebuie concentrată în acest moment în altă parte.

Este sau nu publicat Ghid Start-Up Nation 2024, sunt câteva lucruri importante pe care antreprenorii trebuie să le facă, lucru valabil în cazul în care intenția și dorința de a înființa propria afacere sunt destul de serioase. Așadar informea corectă și analiza viitoarei afaceri este esențială. Nu contează dacă este sau nu publicat ghidul dacă antreprenorul încă nu știe ce are de făcut sau ce-și dorește!

Cele 2 tipuri de beneficiari Start-Up Nation 2024

  1. Antreprenorul Indecis – fiind un program destinat antreprenorilor la început de drum, de care poate beneficia practi oricine, îi facepe mulți să-și dorească finanțarea, chiar dacă nu au un domeniu clar de busunes, încă nu știu ce afacere să înființeze și cum să oganizeze cheltuielile astfel încât fondurile nerambursabile să fie cheltuite inteligent, iar afacerea să aibă succes. Mulți dintre aceștia „așteaptă Ghidul”. De fapt, aceștia așteaptă ca un consultant, un prieten, o listă de coduri CAEN, oricine să-i inspire și de dorit să facă munca în locul lor, în caz ideal – pe cât mai puțini bani. Pe parcurs, majoritatea acestora nici nu ajung să participe la program. Ce le recomandăm? Ei bine, vă recomandăm un consultant onest, care nu vă taxează pentru elaborarea unul dosar înainte de publicarea ghidului, dar care vă ajută până atunci să vă conturați ideea de afacere și chltuielile aferente. La rândul lor, beneficiarii trebuie să aprecieze onestitatea și munca consultantului corespunzător.
  2. Antreprenorul Vizionar – În cea de-a doua situație, vorbim despre antreprenori care tot se află la început de drum dar nu se lenevesc să se informeze corect. Aceștia au o idee clară de business și sunt atât de motivați de aceasta încât nu se bazează doar pe un Ghid Start-Up Nation 2024 care să-i lumeneze. Antreprenorul vizionar știe ce are de făcut sau caută soluții, studiază piața, se informează despre edițiile anterioare și discută cu antreprenori care au reușit în domeniu. Ntreprenorii vizionari își aleg cu atenție consultanții, în baza experienței acestora și nu se avâtă doar la cele mai mici prețuri, știu că fondurile europene nu se obțin ușor și tratează problema ca atare. În momentul în care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va publica un Ghid Start-Up Nation 2024 aceștia își vor ajusta proiectele astfel să fie cât să fie mai avantajați ți depun un proiect bine gândit, care le satisface nevile, reprezentând o cheie spre succes.

Start-Up Nation 2024 – scurt rezumat

Cu un potențial revoluționar în sprijinirea antreprenoriatului și inovației în România, Programul Start-Up Nation 2024 se anunță a fi o platformă esențială pentru aspiranții la afaceri și inovatori din întreaga țară. Conceput pentru a cataliza dezvoltarea economică și a încuraja spiritul antreprenorial, acest program inovator se desfășoară în două etape distincte, deschizând uși largi pentru aspiranții la afaceri cu viziuni ambițioase.

Oferind un sprijin financiar substanțial, Programul Start-Up Nation 2024 propune acordarea unui grant generos în valoare de 250.000 lei pentru fiecare proiect selectat. Această sumă semnificativă reprezintă nu doar o investiție în afaceri emergente, ci și un impuls esențial pentru inovație și dezvoltare pe piața antreprenorială românească.

Conform declarațiilor ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, participanții la Programul Start-Up Nation 2024 vor beneficia, de asemenea, de o cofinanțare de 10%. Această măsură reflectă angajamentul guvernului în sprijinirea inițiativelor antreprenoriale și încurajează o colaborare activă între sectorul public și cel privat pentru prosperitatea și inovația durabilă.

Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

0735 395 646

WhatsApp / Mobil / Telefon

contact@uniti.ro

Solicită consultanță gratuită pentru ideea ta de afaceri.

Str. Vasile Lascar 143

Servicii complete de Consultanță Fonduri Europene si contabilitate.