fbpx

Antreprenorii din regiunea Sud-Vest Oltenia pot primi până la 300.000 de euro finanțare nerambursabilă

Într-un mediu de afaceri tot mai competitiv, accesul la fonduri nerambursabile poate fi esențial pentru creșterea și inovarea firmelor. Programul Regional Sud-Vest Oltenia – Sprijin pentru microîntreprinderi oferă antreprenorilor șansa de a obține finanțare pentru a-și dezvolta și diversifica afacerile. Perioada de depunere a proiectelor este între 25 iunie și 25 iulie 2024, vizând microîntreprinderile din mediul urban.

Investiții Eligibile pentru Finanțare

Programul susține o gamă largă de investiții care pot stimula creșterea afacerii tale. Poți folosi finanțarea pentru dotarea cu echipamente și utilaje moderne, instalarea de panouri fotovoltaice, extinderea spațiilor de producție și servicii, și chiar pentru acoperirea costurilor de consultanță în accesarea fondurilor.

Condiții de Eligibilitate și Domenii Finanțate

Pentru a accesa finanțarea prin programul PRSV 1.3-1.4 micro, firmele trebuie să se încadreze în categoria microîntreprinderilor din mediul urban la momentul semnării contractului de finanțare. Dacă sediul sau punctul de lucru al unei microîntreprinderi este în prezent în mediul rural sau într-o altă regiune, aceasta trebuie să se mute în mediul urban din regiunea Sud-Vest Oltenia pentru a fi eligibilă.

Domeniile eligibile includ:

  • Sectorul agro-alimentar
  • Ingineria industrială
  • Industriile creative
  • Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC)
  • Digitalizarea

Finanțare Disponibilă și Contribuția Proprie

Finanțarea nerambursabilă oferită variază între 20.000 și 300.000 de euro, cu o contribuție proprie minimă de 10%. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru susținerea proiectelor de dezvoltare și extindere a afacerii, contribuind astfel la creșterea economică regională și la consolidarea poziției pe piață.

Oportunități Suplimentare de Finanțare

Antreprenorii din județele Dolj și Gorj din regiunea Sud-Vest Oltenia pot accesa și finanțare prin Programul Tranziție Justă, destinat microîntreprinderilor înființate până la 31 decembrie 2022. Acest program dispune de o alocare financiară semnificativă: 49.306.293 euro pentru județul Gorj și 36.446.155 euro pentru Dolj. Granturile oferite, cuprinse între 50.000 și 300.000 de euro, sunt destinate achizițiilor de echipamente tehnologice, lucrărilor de construcție sau modernizare, și activităților de cercetare și inovare. Intensitatea finanțării poate ajunge până la 90%, evidențiind angajamentul puternic al regiunii pentru dezvoltarea economică durabilă și diversificată.